Σεμινάρια Ταοϊστικής Διαιτητικής & Άσκησης

Σεμινάρια Ταοϊστικής Διαιτητικής & Άσκησης

Σεμινάρια Ταοϊστικής Διαιτητικής & Άσκησης

Η Ταοϊστική διαιτητική, κλάδος της Παραδοσιακής Κινέζικής Ιατρικής, προσεγγίζει την τροφή σαν ένα μέσον ενεργειακής εναρμόνισης του ανθρώπου με το περιβάλλον του. Η επιλογής της κατάλληλης τροφής και τρόπου μαγειρικής είναι οι καθοριστικοί παράγοντες της υγείας και της μακροζωίας, προληπτικά και θεραπευτικά.

Επειδή η ενέργεια στην φύση αλλάζει, χρειάζεται να προσαρμόζουμε την διατροφή μας στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε εποχής

Κάθε εποχή λοιπόν γίνονται τακτικά σεμινάρια που περιλαμβάνουν και qigong για την τόνωση των οργάνων του σώματος, για την κατανόηση και εφαρμογή αυτής της θεωρίας και πρακτικής.

Μαρμελάδες Tao Alchemy

Tao-Alchemy marmalades

Ας μιλήσουμε λίγο για την Ταοϊστική Διαιτητική, μια και οι μαρμελάδες είναι προϊόν αυτής της άποψης.

Ο αυτοκράτορας Hoang De (2 .700-2.600 π.Χ) και οι μαθητές του, χάρη στην παρατήρηση των ενεργειών του σύμπαντος, ανακάλυψαν τους νόμους των πέντε βασικών στοιχείων που δημιουργούν και διέπουν όλο το σύμπαν. Αυτός ο αυτοκράτορας θεωρείται ότι είναι ο συγγραφέας του I Ching, βιβλίο που πραγματεύεται τις μεταφυσικές, ταοϊστικές αρχές. Μέσα από τους νόμους της γέννησης και της καταστροφής των πέντε στοιχείων (μέταλλο-νερό-ξύλο-φωτιά-γη), η διαιτητική τέχνη μπορεί να γίνει σύμμαχος για καλύτερη υγεία και ευεξία. Κάθε στοιχείο έχει κάποια χαρακτηριστικά, και ο συνδυασμός τους μπορεί να μας δώσει την δυνατότητα να τρώμε φαγητό με το στοιχείο που θέλουμε, γεγονός που βοηθάει την καλή υγεία.

Tao alchemy

Η ταοϊστική διαιτητική είναι επιστήμη θα λέγαμε, γιατί οι αρχές που εφαρμόζονται για την παρασκευή τροφής, είναι οι ίδιες που εφαρμόζονται στο βελονισμό και στις ενεργειακές ασκήσεις.

Αλχημεία είναι η τέχνη της μεταμόρφωσης. Μεταμόρφωση της τροφής μας με την βοήθεια της φωτιάς (πολλαπλοί βρασμοί).

Στις μέρες μας τα περισσότερα προϊόντα διατροφής έχουν χάσει την πραγματική τους αξία για τον οργανισμό επειδή χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες και κατά την διάρκεια της καλλιέργειας αλλά και μέσα στις τροφές των ζώων. Επίσης χρησιμοποιούνται πολλά συντηρητικά.

Μέσα από την αλχημεία της ταοϊστικής διαιτητικής η τροφή αλλάζει επειδή μεταστοιχειώνονται τα αρνητικά σε θετικά μέσα από την γέννηση και την καταστροφή των Πέντε Στοιχείων (Μέταλλο-Νερό-Ξύλο-Φωτιά-Γη).

Ο τρόπος παρασκευής των μαρμελάδων Tao-Alchemy βασίζεται στην εφαρμογή αυτών των παραδοσιακών αλχημιστικών τρόπων, γεγονός που μετατρέπει τη ζάχαρη από εχθρό σε σύμμαχο.

Tao-Alchemy marmalades

Μαγειρική ιαπωνικών γευμάτων

Cooking ofr a heallthy diet

Τα γεύματα που μαγειρεύω για τα Rohatsu Sesshin στο Zen Center Athens. Rohatsu Sesshin είναι πενθήμερη εντατική πρακτική στο zazen. Αρχίζουμε κατά την διάρκεια αυτών των την πρακτική στις 4 π.μ. και τελειώνουμε στις 9μμ.

Cooking for a Healthy diet

Healthy vegan dish

Healthy vegan dish

Healthy vegan dish

Healthy vegan dessert